19 липня 2018, 18:12, Урожай

Рейтинг областей-лідерів за врожайністю та валовим збором ранніх зернових — «Урожай Онлайн 2018»

Згідно даних карти «Урожай Онлайн 2018» найвищі показники врожайності ранніх зернових та зернобобових культур традиційно на заході країни — 4,5 т/га. Лідерами тут є господарства Львівщини (5,57 т/га) та Прикарпаття (5,41 т/га). Варто зазначити, що середній показник врожайності львівських аграріїв поки є найвищим в Україні.

Зона Лісостепу відзначилась середнім показником врожайності 3,92 т/га. Найщедріші врожаї тут на Хмельниччині (5,24 т/га)та Тернопільщині (5,13 т/га).

Аграрії Степового Півдня жнивують з показником врожайності нижче середнього по Україні. Разом з цим, ранній початок збиральних робіт та великі посівні площі дозволили місцевим сільгоспвиробникам домогтись рекордів у валовому зборі.

Так, станом на 18 липня аграріями Одещини намолочено понад 3 млн тонн зерна нового урожаю, на Миколаївщині валовий збір сягнув 2 млн, у господарствах Дніпропетровщини та Херсонщині по півтора мільйона тонн.

Збирання ранніх зернових та зернобобових ще не завершено, тому про лідерів і аутсайдерів цьогорічних жнив ми говоритимемо ще не одноразово. А поки, слідкуйте за темпами збирання та врожайністю культур з інтерактивної карти «Урожай Онлайн 2018».