12 липня 2018, 16:38, Україна

Вітчизняний агросектор потребує спеціалістів зі знанням англійської мови — експерт

Таку думку висловив Андрій Войтик, керівник професійного навчання Всеукраїнської Аграрної Ради, повідомляє golos.ua.

«Не можна один раз навчитися, а далі тільки працювати. Щороку з'являються нові машини або системи для них. Найновіша і корисна інформація знаходиться у кожного під носом. Тільки без знання англійської ми її не розуміємо і чекаємо, поки нам пояснять. По-перше, це втрата часу, по-друге, нам не завжди правильно пояснюють. А потрібно самому прочитати, проаналізувати і прийняти рішення, яке буде підходити до умов виробництва саме в цьому конкретному господарстві», — описав ситуацію Андрій Войтик.

Завтра агрономам доведеться конкурувати не лише з людьми, а й з машинами: важливість самоосвіти
Читати по темі

За його словами, в 2018 році в українському агросекторі є вакансії для ряду фахівців. Існує велика потреба в механізаторах і агрономах — не просто зі свідоцтвом про освіту або дипломом, а саме кваліфікованих, з досвідом роботи. Також потрібні IТ-фахівці — для картографування, прокладки маршрутів руху техніки по полях, прогнозування врожайності.

 

«Також потрібні механіки, інженери, спеціалізовані агрономи з питань насінництва, засобів захисту рослин, добрив, ґрунтознавства. Для цієї роботи можна залучати випускників вузів. Їх потрібно багато, але і вимоги до їх кваліфікації значно вище. Тому, крім професійно-технічної освіти потрібно і сучасну вищу освіту, не по державному замовленню, а саме для конкретного підприємця з його умовами виробництва», — підсумував експерт.