12 липня 2018, 09:35, Технології

Вирішити актуальні проблеми агроіндустрії неможливо без залучення інноваційних наукових підходів

Традиційно, подія передувала відкриттю Міжнародної агропромислової виставки та форуму з фермерства «АГРОПОРТ Південь Херсон – 2018».

У рамках проведення заходу досліджувались питання викорінення голоду, подолання світової продовольчої кризи, поліпшення харчування та «нульовий голод».

На думку присутніх фахівців, для досягнення поставлених цілей українську агроіндустрію потрібно трансформувати в ключі наукового підходу та інноваційних технологій. А для цього у свою чергу необхідна потужна науково-практична платформа з досліджень агропроблематики та впровадження інновацій.

На думку Володимира Маліновського, міжнародного експерта ЄБРР, єдиною такою платформою в Україні сьогодні є Науково-дослідний центр «Інститут здоров’я рослин».

За словами експерта, саме завдяки відкритому формату роботи та найкращому обладнанню, інтегрованому з міжнародними базами даних хімічних елементів, установа може працювати не лише для потреб українського аграрного сектора, але й вирішувати проблеми аграріїв по всьому світу.

«Інститут здоров’я рослин» проводить фундаментальні та галузеві дослідження, займається науково-навчальною діяльністю і надає широкий  спектр агробіологічних послуг. Працює над розробкою нових препаратів та унікальних технологій, покращенням формуляцій пестицидів, вивченням розвитку культур у звичайних та стресових умовах, дослідженням зразків ґрунту, води, добрив, кормів, рослинного та насіннєвого матеріалу, виявленням залишкових пестицидів у готовій продукції. Такий комплексний підхід дозволяє забезпечити раціональне управління природними ресурсами, покращити якісні та кількісні показники врожаю та допомогти Україні вийти на лідируючі позиції світового агроринку.