6 липня 2018, 18:10, Урожай

Рятувальники ліквідували пожежі на пшеничних полях у чотирьох областях країни

За інформацією ГУ ДСНС по областям, за останні 2 доби внаслідок пожеж в Україні було знижено практично 45 га посівів зернових культур.

Так, 5 липня об 11:35 в оперативно-рятувальну службу Мукачівського району (Закарпаття) повідомили про загорання стерні на полі між населеними пунктами Ключарки та В. Лучки.

На час прибуття пожежних підрозділів, вогонь вже охопив 1 га стерні та перекинувся на посіви пшениці на корені площею 0,5 га. До ліквідації пожежі було залучено дві одиниці техніки та 7 чоловік особового складу.

Того ж дня на Полтавщині у селі Підгірне (Кременчуцький район) внаслідок загорання врожай пшениці було втрачено на площі 41 га. Зазначається, що постраждалі поля належали ТОВ «Кам'янське».  Для ліквідації стихії було залучено 7 одиниць техніки та 21 чоловік особового складу.

Не оминули пожежі і поля на Київщині, де 5 липня поблизу села Тарасівка (Сквирський район) караул сьомої Державної пожежно-рятувальної частини у складі двох відділень боровся з пожежею у посівах зернових.

Зазначається, що вогнем було знищено 0,3 га посівів ячменю на приватній земельній ділянці. Ймовірна причина пожежі: необережне поводження з вогнем.

За день до цього, 4 липня, з пожежею у пшеничному полі на Дніпропетровщині боролися рятувальники добровільної пожежної дружини ТОВ «Агрофірма Зоря».

Повідомляється, що винуватцем пожежі став чоловік, який рухався на мотоциклі по пшеничному полю, нехтуючи правилами пожежної безпеки. Пшениця загорілася від колектора транспортного засобу. В результаті події вогонь знищив 2,5 га пшениці та транспортний засіб винуватця.