3 липня 2018, 11:35, Технології

Британські вчені працюють над створенням суперкультур

Першими впровадити проект по вирощуванню суперкультур Департамент міжнародного розвитку Великобританії планує на африканському континенті, пише independent.co.uk.

За словами науковців, нові різновиди культур повинні бути стійкі до хвороб, вміти протистояти посухам та виживати під час повені.

«Уже є виведені зразки рису, який може жити навіть при повному зануренні під воду протягом двох тижнів, бобових культур з більш високим вмістом заліза, і кукурудзи, здатної переносити посуху, збагачену вітамінами і мінералами», — йдеться у повідомленні.

Об’єктом впровадження у сільськогосподарське виробництво нових суперкультур є Замбія, країна Африки, де площа родючих орних земель більше, ніж у Сполученого Королівства.

Наразі питання полягає в тому, як розблокувати цей величезний потенціал та побороти проблеми, які виникають зі зміною клімату. Замбія, виробляє широкий асортимент культур, включаючи кукурудзу, рис, просо, сорго та солодку картоплю.

За словами британських вчених, подібні інновації в сільському господарстві можуть стати ключем до вирішення проблем голоду як на Африканському континенті, так і в цілому на планеті. Першим кроком до цього є британсько-африканський проект із виведення і популяризації суперкультур.