28 червня 2018, 14:35, Україна

В Україні зростає попит на вирощування броколі та цвітної капусти

За даними офіційної статистики, валовий збір цвітної капусти та броколі за останні 10 років виріс в 1,7 рази. Причому тільки за минулі три роки виробництво цих овочів збільшилося на 15%, йдеться у матеріалах спільного проекту FАО і ЄБРР «Поліпшення доступу українського агробізнесу до експортних ринків».

Зазначається, що найбільш активно сегмент вирощування капусти та броколі розвивається саме у комерційному секторі. Якщо 10 років тому фермери не дуже виявляли зацікавленість у вирощуванні як цвітної капусти так і броколі, то вже в 2016 році виробництво цих овочів в професійних господарствах зросло більш ніж удвічі.

«У 2007 році валовий збір цих видів капусти у комерційному секторі становив близько 0,9 тис. тонн, в минулому році цей показник зріс майже до 2,5 тис. тонн. Такі тенденції, в першу чергу, зумовлені зростанням культури споживання таких видів капусти у населення», — зазначають у ФАО.

За прогнозами експертів, не виключена ймовірність подальшого росту споживання даної продукції, причому не тільки у свіжому вигляді, а й у замороженому. Це неодмінно буде провокувати зростання попиту і на броколі і на цвітну капусту як на свіжому ринку, так і з боку переробників.