18 червня 2018, 16:18, Урожай

На Запоріжжі горять пшеничні поля

Вчора, 17 червня о 13:30 в Службу порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на території фермерського господарства за межами с. Новоіванівка Приазовського району виникла пожежа, повідомляє akzent.zp.ua.

Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що горить поле з пшеницею на площі 20 га. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося врятувати 88 га зернової культури.

Наразі встановлюються причини загорання. За фактом події відповідними органами ведеться розслідування.

Того ж дня, о 20:07 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на території фермерського господарства у Вільнянському районі області.

Прибувши на місце події, пожежники встановили, що горить поле з пшеницею. Площа пожежі склала 4,8 га з 48 га загальної площі поля. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС внаслідок ліквідації пожежі вдалось врятувати 38 га посівів.

Наслідки пожежі на пшеничному полі у Запорізькій області

В ГУ ДСНС Запорізької області застерігають сільгоспвиробників про ризик виникнення пожежі під час жнив. У відомстві зазначають, що з початку дозрівання хлібів необхідно цілодобово охороняти поля, а поблизу масивів полів встановлювати знаки про заборону паління та розведення вогню.