21 травня 2018, 17:57, Урожай

Через катастрофічну посуху в Криму гинуть посіви озимих та ярих культур

Про стан посівів озимих та ярих культур на території півострову інформують у так званому Міністерстві сільского господарства Криму.

За оперативними даними з районів, із загальної площі озимих культур 439,3 тис. га у доброму стані перебуває лише 11%, у задовільному — 46%, у слабкому і розрідженому — 42%, на 1,8% площ відзначається загибель рослин.

Такий стан озимих сухою без опадів осінню, яка не дозволила в оптимальні агротехнічні терміни провести сівбу озимих, і теплою, з незначними опадами зимою.

При цьому, понад 60% ярих посівів сьогодні перебувають у слабкому й розрідженому стані, а на площі 1,65 тис. га відзначена їх загибель.

Навіть сильні опади, що пройшли в Криму з 7 по 9 травня, не стали для посівів продуктивними, оскільки переважно припали на Сімферополь, Сімферопольський і Бахчисарайський райони та Севастополь.

Посушливі погодні умови особливо сильно позначилися на посівах Красногвардійського, Первомайського, Радянського, Роздольненського, Красноперекопського і Джанкойського районів. Сьогодні підприємства змушені переводити зернові культури в кормові або списувати посіви при 100% їх загибелі.