21 травня 2018, 18:37, Урожай

Через невибагливість культури вирощувати квасолю вигідно та нескладно

Такі високі доходи цілком можуть покрити витрати на вирощування і принести чималий прибуток, пише dumka.biz.

Зібрати урожай після посіву насіння квасолі можна вже через 70 днів. При цьому з 1 квадратного метра ділянки можна зібрати близько 1 кг бобової культури. До того ж, квасоля дає урожай двічі на рік.

Бізнес з виробництва квасолі є досить низьковитратним. Основні статті — це посадковий матеріал, догляд за посівами, оренда землі, оплата праці найманих працівників, транспортні та інші реалізаційні витрати.

Найменш ризиковою така діяльність є для тих, хто проживає в сільській місцевості та має власну ділянку. Це дозволить скоротити витрати на оренду землі, а значить і знизить собівартість товару.

При цьому технологія вирощування квасолі досить нескладна, а посіви не потребують специфічного догляду та постійної обробки.  Головне, що потрібно знати при посадці насіння, так це те, що квасоля — теплолюбна рослина і боїться ґрунтових приморозків, сіяти її варто, коли встановиться теплий температурний режим.

Филимон Антонюк: За три роки ми вже відшліфували технологію вирощування квасолі
Читати по темі

Починати підготовку плантацій слід вже з осені, продовжуючи удобрювати ґрунт і навесні безпосередньо перед посадкою. Теплолюбні бобові культури слід садити при температурі не нижче 14°С.

Фахівці зазначають, що специфічних заходів по догляду не потрібно, потрібно лише дотримуватися загальних правил — своєчасний полив, розпушування, добриво ґрунту. Дозрівають посіви протягом двох місяців. Головне на цьому етапі — не дати культурі перезріти, адже тоді вона втратить більшу частину своїх корисних властивостей.