25 квітня 2018, 10:16, Посівна

Через затримку з посівною аграрії Луганщини ризикують втратити частину площ під ранніми зерновими

Як зазначають у Луганській ОДА, з метою збереження зернової групи ці площі буде компенсовано посівами кукурудзи, проса, гречки.

На черзі у аграріїв області — посівна пізніх зернових та технічних культур (близько 440 тис. га). Температура ґрунту в посівному шарі наразі складає плюс 10-12ºС, що дозволяє сільгоспвиробникам приступити до сівби цих культур.

«Слід зауважити, що в умовах пізньої весни для аграріїв Луганщини у 2018 році однією з особливостей, з якою потрібно рахуватися при проведенні робіт в полі, є швидке наростання температур. Це означає, що сівбу сільськогосподарських культур потрібно провести в стислі строки, щоб не втратити вологу. Гарні запаси продуктивної вологи зосереджені в метровому шарі ґрунту. Вони дозволяють отримати гарні сходи і сприятливий розвиток усіх сільгоспкультур», — додають у Луганській ОДА.

Окрім посівної, у області триває комплекс робіт з підживлення посівів озимих культур, загалом, добрива внесено на 254 тис. га озимини (93% до прогнозу). Паралельно з підживленням озимини триває боронування і культивація ґрунту під посів наступних культур.