4 квітня 2018, 17:05, Урожай

Житомирщина планує нарощувати площі під енергетичною вербою

Про це повідомляє Житомирська ОДА.

Відповідні зміни до плану заходів на 2018-2020 роки у рамках Стратегії розвитку області затвердили депутати обласної ради. Нагадаємо, серед областей України найбільше придатних земель для вирощування енергетичних культур Житомирщина займає 2 місце.

«Наразі, є бажаючі займатися вирощуванням енергетичної верби», — зазначила Тетяна Варема, директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА.

Посадовець додала, що найближчим часом відбудуться зустрічі з представниками громад, які можуть запропонувати ділянки, та інвесторами, котрі планують займатися вирощуванням енергетичних рослин.

Міскантус, буряк та сорго як біоенергетичні культури
Читати по темі

В повідомленні зазначається, що використання нових підходів до біоенергетики дозволить зменшити знищення лісів і дасть можливість зменшити викиди забруднюючих речовин у навколишнє середовище.

В ОДА сподіваються, що використання біоенергетичних технологій у теплопостачанні дозволить модернізувати об’єкти теплоенергетики і використовувати 610 тис. тонн біомаси, що зменшить викиди у довкілля ртуті, метану та закису азоту, які утворюються при спалюванні природного газу.