2 квітня 2018, 09:14, ЗЗР

Експерт розповів, як ефективно та якісно провести обробку зернових культур навесні

«Виходячи із досвіду, як саме провести обробку ефективно і ощадливо, радив би звернути увагу на такі гербіциди як Голд Стар Екстра, Вейрон або Агент. Будь-який із цих препаратів  має достатньо широкий спектр контрольованих видів бур’янів. Обираючи ефективний гербіцид від бур’янів, для першого обприскування сходів проти хвороб, варто звернути увагу на Ті Рекс, Дезарал Екстра або ж препарат Акула», — радить Олександр Мигловець.

За словами експерта, вони захищають рослини від цілого комплексу хвороб, їх дія — як сучасних високоефективних препаратів —  спрямована на профілактику від хвороб.

Крім того, всі ці препарати дозволяють не лише  забезпечити високоефективний захист зернових культур від цілого комплексу хвороб, а також у порівнянні з іноземними препаратами суттєво заощадити кошти.

«Щодо обробки сходів від шкідників, рекомендовано застосувати інсектициди Фас або Антиколорад Макс. Обидва ці засоби високоефективні у знищенні шкідників як на зернових культурах, так і на цілій гамі рослин, кущів та дерев, які вирощуються у більшості наших садиб. Це картопля, капуста, буряк, яблуня та слива (Фас), картопля, капуста, томати, бобові (Антиколорад Макс)», — додав експерт аграрного ринку.

Спеціально для озимих зернових культур (посівів пшениці або ячменю) Олександр Мигловець радить застосовувати регулятора росту — наприклад, Гулівер Хлормекват-хлорид. Завдяки наявності в складі цього препарату специфічної діючої речовини, відбувається збільшення та потовщення стінки стебла, скорочення довжини між вузлами, що значно підвищує стійкість до вилягання та сприяє покращенню фітосанітарного стану посівів.

«Не менш важливим елементом догляду за озимими зерновими є застосування позакореневих підживлень мікродобривом Авангард Р Зернові, що сприятиме збільшенню урожайності», — підсумував експерт.