23 березня 2018, 14:59, Посівна

Аграрії повідомляють про затримку з початком проведення весняної посівної

Аграрії північних та центральних областей повідомлять про затримку з проведенням весняної посівної. Для прикладу на Київщині поля ще вкриті десяти сантиметровим шаром снігу, у господарствах чекаю нагоди нарешті вийти у поля, проте усе залежить від погоди.

«Для прикладу у минулому році сівбу розпочали 1 квітня, що буде цього року сказати не можу, проте орієнтуємось на 5-10 числа квітня. Чекаємо танення снігу, аби нарешті вийти у поля і провести підживлення. Нічого не поробиш, сіяти доведеться не по календарних строках, а по погоді», — зазначив В'ячеслав Нескоромюк, головний агроном «ТАК-Агро».

На Заході конкретних прогнозів стосовно початку посівної також не чути.

«На полях ще сніг, коли почнемо сіяти сказати важко, проте орієнтуємось на першу декаду квітня. Техніка готова, з понеділка почнемо готувати насіння. Як зазначають колеги-агрономи з інакших господарств області, раніше перших чисел квітня ніхто у поля не вийде», — зазначив Олександр Маленький, агроном Саутберг Холдингз (Тернопільська область).

5 завдань для агрономів у підготовці до весняного періоду
Читати по темі

Весняна посівна затримується і на Півдні, місцеві сільгоспвиробники скаржаться на мінусові температури, які не дозволяють розпочати роботи згідно строків.

 

 

 

«Добрива сьогодні закінчили вносити під посів, вносили карбімід 150 кг/га. Починати посів збирались 2 дні тому, але погодні умови поки не дозволяють, вдень ще тримається мінусова температура. Тому посівна, мені здається, в цьому році почнеться одночасно по всій Україні», — розповідає Андрій Щедрінов, головний агроном господарства «Теллус-Юг», (Херсонська область).

Олексій Кудриль, SuperAgronom.com