22 березня 2018, 12:13, Україна

У парламенті блокують прийняття поправок щодо повернення експортного ПДВ на сою та ріпак (Оновлюється)

Про це повідомили джерела в парламенті, передає AgroPolit.com.

Аграрії зберегли 15-18 млрд грн прибутків
Читати по темі

Нагадаємо, вчора цей документ підтримав податковий комітет під натиском аграрних депутатів.

За прийняття даного законопроекту за основу і подачу його в сесійну залу проголосувало 14 з 18 членів податкового комітету.

«Попри рішення комітет у Ніни Петрівни своє бачення і вона не збирається підписувати та подавати документ в Раду. Це нонсенс – є регламент, порядок, але це нікого не хвилює», — говорить джерело видання.

За словами співбесідника видання, хід вчорашнього засідання і його фінал голосування за соєві та ріпакові правки у ПК був повною несподіванкою для Южаніної та загалом для ініціаторів даного законопроекту. Нагадаємо, що  прийняття цієї норми активно в парламенті лобіює так звана група Віталія Хомутинніка і від її прийняття виграє, за оцінками експертів, виграє група компаній «Кернел».

 

Згідно останніх даних, на сьогоднішньому засіданні Южаніна запропонувала прийняти інший документ, який мав би вирішити проблемне питання для аграріїв. Копію запропонованих правок дивіться нижче. Але присутні на засіданні депутати з аграрного комітету та РП, зокрема, Іван Мірошніченко, Валерій Давиденко та Олег Ляшко почали гукати, що не треба таких правок, які заганяють усіх аграріїв у виробничі ворота кількох груп виробників перробників сої та ріпаку. 

Видання AgroPolit.com попросило прокоментувати дане рішення після засідання народного депутата з аграрного комітету Івана Мірошінченка, який першим підняв публічно питання про збитки для аграріїв від цієї норми.