19 березня 2018, 08:35, Україна

В Україні почнуть вирощувати фісташки

Про це на своїй сторінці у Facebook написав фахівець із закладки лісосадів Валерій Го, передає Kurkul.com.

«Високогірна фісташка точно витримує температуру до мінус 30°С, любить світло, не любить сильного зволоження. До ґрунту невибаглива, може рости і в кам'янистій місцевості. Садити її треба на відстані 8-10 м, обов'язково групами по кілька дерев», — ідеться в повідомленні.

За словами спеціаліста, плодоносити фісташки починають на 7-8 рік. Одне дерево може давати близько 25 кг очищених горіхів, що при нинішній ціні реалізації в 400-900 грн/кг може приносити хороший прибуток садівникам.

Раніше директор Академії горіхівництва, співзасновник Української горіхової асоціації Олена Івченко повідомляла, що через зміну місць зростання горіхів, пов'язану з глобальним потеплінням клімату, зовсім скоро виробники горіхів зможуть вирощувати в Україні мигдаль, пекан і фісташки.

«Статистика торгівлі сухофруктами і горіхами між країнами залишається стабільною відносно стабільна з року в рік — збільшується виробництво і ціни на продукцію, але потоки залишаються без змін. Але найближчим часом ми можемо стати свідками змін місць зростання горіхів через глобальне потепління. І вже через кілька років ми зможемо вирощувати мигдаль, пекан і фісташки», — зазначила співзасновник Української горіхової асоціації.