26 лютого 2018, 13:07, Посівна

Мрія збільшує площі під цукровими буряками та переходить до класичних технологій вирощування культур

Як повідомив Андрій Григоров у інтерв’ю Latifundist.com, посівні площі у поточному сезоні сягнуть 150 тис. га. Основними і вже традиційними стратегічними культурами для компанії в сівозміні залишаються озима пшениця, соя і соняшник. При цьому, планується вдвічі збільшити посівні площі під цукровим буряком — до 7,3 тис. га.

«У 2017 році, «Мрія» почала вирощувати цукровий буряк на площі 3,56 га в Тернопільській області. Ця культура добре зарекомендувала себе. Тому в цьому році ми збільшуємо більш ніж удвічі площі під цукровим буряком. Крім Тернопільській області (5,63 тис. га), будемо вирощувати цукровий буряк також у Хмельницькій області на площі 1,65 тис. га. У довгостроковій перспективі є плани до 2020 року збільшити посівні площі до 20 тис. га», — зазначив директор компанії.

За словами Андрія Григорова, з цього року «Мрія» планує поступово відходити від вирощування культур за технологією Clearfield® на користь класичним технологіям.

«До 2020 року плануємо вийти вже на повноцінний сівозміну із сформованими масивами культур. Що стосується технологій, то компанія відходить від вирощування культур за технологією Clearfield® і переходить до вирощування за класичними технологіями, що свідчить про підвищення культури землеробства. У планах на поточний рік також попрацювати над системою живлення рослин, в залежності від потенціалу і потреби кожного поля з метою оптимізації витрат на добрива. Також будемо працювати над оптимізацією системи захисту з урахуванням кліматичних умов регіонів», — наголосив Андрій Григоров.

Наразі компанія практично в повному обсязі забезпечена насінням, ЗЗР та добривами. Перезимівля посівів озимих пройшла успішно, погодні умови у грудні сприяли вегетації посівів озимини, при цьому, у січні-лютому критичних мінусових температур, як і загрози посівам, не спостерігалось.

«90% озимої пшениці з площі 25,5 тис. га увійшли в зиму в доброму стані з густотою від 3 до 5 млн/га і фазою розвитку «3 листа — кущіння». Близько 10% — в задовільному стані з фазою розвитку «сходи — 3-го листка». 100% озимого ріпаку на площі 18,1 тис. га увійшли в зиму в доброму стані в фазі розвитку від 4 і більше листків при густоті 400-500 тис. рослин на гектар», — підсумував директора компанії «Мрія Агрохолдинг».