19 лютого 2018, 17:07, Україна

Сільгоспвиробники масово збільшують посівні площі під часником — експерт

Голова українського часникового кооперативу наголошує, що за останні 3 роки посівні площі під часником в Україні зросли втричі, пише fruit-inform.com.

«Я впевнена, що збільшення площ під часником в Україні не є тимчасовим трендом. Більше того, такі тенденції у майбутньому тільки підсилюватимуться. Це пов’язано з тим, що українські аграрії роблять ставку не лише на виробництво часнику, але і активно вирощують повітряну цибулинку, тобто, нарощують виробництво власного матеріалу», — повідомляє Ганна Морозова.

Експерт наголошує, що вже сьогодні українським часником активно зацікавилися покупці із ряду країн, що говорить про високий експортний потенціал. Нагадаємо, наразі Україна посідає 43 місце у світі серед експортерів часнику.

«Українським часником цікавляться не лише європейські країни, такі як Латвія, а й покупці із Бразилії, є запити з Малайзії. Попит є, але поки у нас немає об’ємів, відповідно ми не можемо гарантувати стабільні поставки. Але я запевняю, що це — питання часу», — зазначила Ганна Морозова.

За її словами, українські аграрії роблять акцент не лише на нарощування об’ємів врожаю, але і на перепродажній доробці та упаковці продукції.