15 лютого 2018, 11:49, Технології

Здоров'я рослин та ефективність вирощування культур залежить від правильного живлення

Про особливості ведення сільського господарства, використання добрив, ЗЗР та кінцевий вплив таких чинників на здоров'я рослин у своїй книзі «Правила харчування!» описав Грем Сайт — генеральний директор і співзасновник компанії Nutri-Tech Solutions (NTS). У своїй праці, експерт разом із колегами описав, як сучасні методи ведення сільськогосподарського виробництва впливають на стан здоров'я вирощуваних нами сільськогосподарських культур.

Майбутнє починається сьогодні
Читати по темі

Результатами дослідження Професор Елейн Інгам, встановили, що комерційні сольові «добрива» вбивають ключових гравців у ґрунтовому живленні. При цьому, корисні мікроби процвітають лише на родючому ґрунті.

Визначальним фактором ефективності того чи іншого добрива є здоров'я рослин. Здорові, збалансовані за мінеральним складом рослини не приваблюють комах і хвороб. Професор Філ Каллахан встановив, як інфрачервоне випромінювання від рослин впливає на поширення шкідників. Виявилось, що здорові, мінералізовані рослини мають зовсім інакше випромінення, ніж хворі, незбалансовані рослини. В результаті, шкідники націлені на хворі рослини, оскільки завданням комах є виключення таких рослин з генофонду.

Як зазначають фахівці, проблема у тому, що більша частина того, що ми зараз вирощуємо, потрапляє саме в категорію «сміття», що і призводить до такої активності комах.

При цьому, ще одним чинником, який впливає на поширення шкідників та хвороб є рівень рН рослинного соку. Ідеальний рН рослинного соку становить 6,4, проте, якщо рослинний сік кислий, то вібраційний профіль цієї рослини приваблює хворобу. І навпаки, якщо рослинний сік є лужним, то приваблюються комахи.

За словами науковців, хімічні речовини не вирішують основних проблем, тому що ми лікуємо симптоми. Основоположною причиною поруження технологій ведення сільськогосподарського виробництва є все ж таки погане харчування і вихід рослин зі стану природньої рівноваги.