11 лютого 2018, 11:35, Технології

Infarm відкриє 1000 вертикальних ферм в ЄС

Поки компанія володіє лише 50 точками в Берліні, але до грудня 2018 року міні-ферми з'являться в інших містах Німеччини, а також в Парижі, Лондоні і Копенгагені, повідомляє hightech.fm.

Як повідомляють творці проекту, конструкція ферми включає у себе грядки розташовані на спеціальних піддонах один над одним. При вирощуванні культур використовується принцип гідропоніки, а всі необхідні речовини рослини отримують з живильного розчину, сонячне світло замінюють світлодіоди.

В Китаї відкриють одразу 300 вертикальних ферм
Читати по темі

Технологія Infarm дозволяє вирощувати близько 200 сортів зелені, а також овочі та фрукти. У найближчі роки компанія планує вирощувати гриби, перець та томати.

Управляти такими фермами можна відділено, контролюючи рівень освітленості, pH і склад поживних речовин, які надходять до кожної рослини. За словами представників Infarm, така технологія дозволяє у значній мірі збільшити урожайність культур.  Один модуль площею 2 квадратних метри дозволяє щомісячно вирощувати до 1200 рослин.

Окрім збільшення кількості ферм, у планах компанії відкриття науково-дослідного центру у Берліні та філій у США та Південній Кореї.