22 січня 2018, 18:15, Світ

Шкідники й низька цукристість — основні минулорічні проблеми польських виробників цукрового буряку

Про це повідомляє Farmer.pl з посиланням на Рафала Страхоту, директора Національної асоціації виробників цукрових буряків.

Він зазначив, що інтенсивне поширення цього шкідника було зафіксовано  на 5,5 тис. га у південно-східній частині Польщі. Довгоносиками було пошкоджено зелені верхівки сходів буряків, що призвело до втрати чималої частини посівів.  

Рафал Страхота додав, що наразі немає препаратів для боротьби із цим шкідником. Тож Національна асоціація виробників цукрових буряків звернулася до Міністерства сільського господарства та розвитку села з проханням якомога швидше дозволити використання засобів захисту рослин у боротьбі з цим шкідливим організмом, які були подані на реєстрацію. Аби на наступний сезон місцеві аграрії були більше підготовлені до таких ситуацій.

Окрім згаданих шкідників, минулорічний сезон для польських аграріїв охарактеризувався низькою цукристістю буряків.

До цього спричинили погодні умови. Як зазначив Рафал Страхота, надмірні осінні опади заважали збирати врожай, а також вплинули на вміст цукру в буряках. Так, середній показник для країни виявився найнижчим за останні роки 16-16,5%. Були навіть випадки з постачанням сировини з показниками цукристості нижче 14%. 

Підсумки АгроЕкспедиції Цукровий буряк 2017: Галузь відроджується
Читати

Нагадаємо, що під час АгроЕкспедиції: Цукровий буряк 2017 у різних регіонах України вітчизняні аграрії також скаржилися на труднощі зі збиранням врожаю через надмірність опадів. Однак цукристість менше 16% нам не зустрічалась. А за офіційними даними, в середньому по Україні цей показник перебував на рівні 17,22%.