17 січня 2018, 13:06, ЗЗР

BASF представив інноваційні продукти, спрямовані на максимальну ефективність агровиробництва

Передусім фахівці BASF презентували препарат для соняшнику, який вийшов на український ринок лише у минулому році. Йдеться про АрхітектТМ, регулятор росту і фунгіцид, аналогів якому для цієї культури наразі немає.

Архітект® компанії BASF: коли врожай можна спроектувати
Читати по темі

Завдяки його застосуванню формується оптимальна архітектоніка рослини, що забезпечує підвищення стресостійкості та вищий урожай. А фунгіцидна дія препарату дає змогу контролювати найширший спектр хвороб соняшнику, зокрема септоріоз, альтернаріоз, іржу, фомопсис, склеротиніоз. Про актуальність препарату з такими властивостями свідчить стрімке зростання попиту на нього.

«Комерційний сезон у BASF стартує з 1 листопада. Заявки, які надійшли на початку сезону для підпиcання контрактів, уже були з дефіцитом цього продукту. Тобто навіть ще не спробувавши Архітект на своїх полях, а лишень побачивши його дію в демо-центрах, агровиробники вже прагнуть впроваджувати його на своїх промислових посівах», — зазначив у коментарі для SuperAgronom.com Костянтин Карпач, керівник Центрального регіону BASF в Україні, менеджер з національної дистрибуції.

Ще один презентований на конференції препарат — Адексар® СЕ Плюс — має «тристоронню» дію: контролює патогени, викорінює хвороби, стимулює розвиток рослин для досягнення якомога більших урожаїв. Його потужний і довготривалий захисний ефект від широкого спектру хвороб забезпечується завдяки поєднанню інноваційних діючих речовин трьох різних хімічних класів. У ньому закладено також AgCelence®-ефекти: стимулювання процесів фотосинтезу та нітрогеназної активності посівів, підвищення стійкості до стресових умов.

Детально нагадавши про переваги відомої вітчизняним аграріям технології Clearfield® Plus, фахівці компанії BASF також познайомили учасників конференції з новим гербіцидом Акріс® для кукурудзи та соняшнику з подовженою ґрунтовою дією. Основна діюча речовина цього препарату — диметенамід-П — має кращі фізичні властивості, за рахунок чого краще контролює бур’яни. Зокрема, він дуже добре розчиняється у воді, має найнижчий коефіцієнт зв’язування у ґрунті, активується вже після випадання 5 мм опадів.

Чимало з опитаних SuperAgronom.com учасників конференції зазначили, що представлена інформація, зокрема і результати польових досліджень та розрахунки витрат і потенційних прибутків від застосування того чи іншого презентованого продукту, переконали їх у необхідності впровадження цих інноваційних технологій у своє виробництво.