8 січня 2018, 18:05, Добрива

Черкаський завод Ostchem відновив виробництво аміаку та карбаміду

За словами Віталія Склярова, голови правління компанії, весь комплекс заходів з капітального ремонту в основних цехах був спрямований на відновлення ресурсу технологічного обладнання, забезпечення його ефективної роботи в процесі виробництва, повідомляє spravda.com.

«Першим до пускових операцій приступив цех А-5 з виробництва аміаку. Зараз його агрегат щодоби виробляє 1,3 тис. тонн аміаку. Наступним кроком став пуск цеху М-2 з виробництва карбаміду, який вже виходить на добовий виробіток продукції», — зазначив він.

За технологічному ланцюжку пуск цеху А-5 дав можливість запустити і цех М-9 з виробництва аміачної селітри.

«Збільшення добового вироблення аміачної селітри до 2,8 тис. тонн стало можливим після того, як цех з виробництва аміаку почав виробляти продукцію. Зараз обидві технологічні нитки нашого цеху з виробництва аміачної селітри завантажені повністю», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що три заводи з виробництва мінеральних добрив Ostchem (Черкаський «Азот», «Рівнеазот» та Сєвєродонецьке об'єднання «Азот») за 11 місяців 2017 року виробили 1,48 млн тонн азотних добрив для українського АПК.