28 грудня 2017, 11:47, Посівна

Чверть посівів озимих на Запоріжжі перебувають у слабкому і зрідженому стані

У доброму і задовільному стані знаходяться посіви на площі 448,3 тис. га (72,2% від тих, що зійшли), 27,8% (172,6 тис. га) — в слабкому і зрідженому стані.

Озимий ріпак у доброму і задовільному стані перебуває на площі 20,4 тис. га (6,8%), 8,3 тис. га (28,1%) — у слабкому і зрідженому, загинуло 0,9 тис. га

Упродовж другої декади грудня на території області утримувалась аномально тепла погода. Лише в кінці декади внаслідок проходження холодного фронту відбулося зниження середньодобової температури на 5°С.  

Упродовж другої декади грудня озимі культури на більшості території знаходились у стані зимового спокою. Несприятливих агрометеорологічних умов для перезимівлі не спостерігалось.

На окремих спостережних ділянках у південних районах області внаслідок погодних умов, що склалися, було відмічено відновлення вегетації Рослини повільно вегетували. На окремих площах зареєстровано фазові зміни у розвитку рослин. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння  озимої пшениці (3см) була позитивною.