13 грудня 2017, 17:24, Україна

Буковинський садівник вирощує органічно чисті екзотичні культури

У теплицях Чернівецького садівника ростуть бананові дерева: трьохметровий тропікан, карликові, супер-карликові, оксамитові, всього сім сортів. А ще кілька видів лимонів, мандаринів та апельсинів, ківі, ананаси, лаврове та суничне дерево, папайя, повідомляє bukinfo.com.ua.

Усього в теплиці чотири відділення: субтропічне, тропічне, квіткове в якому понад 30 сортів квітів. В четвертому — троянди, понад 10 видів. Завдяки ретельному догляду за рослинами Івану Галіпі вдалось виростити лимони вагою понад 1 кг, наразі дозрівають горіхи кокосу.

«Тут потрібен постійний, ретельний догляд і багато знань. Деякі рослини потребують поливу по кілька разів на день, підживлюю тільки органікою і до кожного виду потрібен особливий індивідуальний догляд, а ще сталий температурний режим і вологість. Оце замовив в Китаї необхідну електронну апаратуру, яка буде регулювати ці параметри», — розповідає садівник.

У планах Івана Галіпи зайнятись продажем розсади екзотичних культур. За його словами завдяки клопіткій праці рослини адаптувались до місцевих кліматичних умов, тому екзоти можна запросто вирощувати у домашніх умовах.