7 грудня 2017, 13:00, Україна

Все більше агрохолдингів впроваджуватимуть органічне виробництво — Трофімцева

Таку думку в коментарі Latifundist.com висловила Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції.

«Склалося кліше, що органічним виробництвом зацікавлені лише малі і середні господарства. Але це не зовсім так. Якщо ми говоримо про органічні зернові, які користуються великим попитом на тому ж європейському ринку, то їх в основному вирощують агрохолдинги. Органіка для холдингів — це потужний сигнал в сфері диверсифікації виробництва. Ми відходимо від парадигми, що потрібно сіяти тільки пшеницю, соняшник або кукурудзу», — зазначила вона.

Заступник міністра нагадала, що серед агрохолдингів першими органікою почали займатися «Сварог Вест Груп» та «Агротрейд». За її словами, в найближчій перспективі ще кілька холдингів збираються відкрити цей напрямок.

«Астарта» однією з перших запустила органічне виробництво. Для мене це був очікуваний крок, адже компанія давно і планомірно розвиває нові екологічні напрямки, наприклад, поновлювану енергетику. Своїм входом в органіку вона підтримує тренд органічного виробництва серед агрохолдингів», — підсумувала Ольга Трофімцева.

Нагадаємо, що агрофірма «Астарти» пройшла перший етап сертифікації по вирощуванню органічної продукції.