23 листопада 2017, 10:33, Урожай

Цукрові буряки селекції KWS встановили новий світовий рекорд урожайності

У планах Барбари Бекер наступного року зібрати  200 тонн солодких коренеплодів з одного гектара поля.

«Що швидше, то краще, звичайно. Я дуже оптимістична щодо того, що ми матимемо дуже хороший врожай. Ми ще не вирішили питання посівних площ на наступний сезон. Але безумовно я сіятиму знову гібриди KWS», — розповідає Барбара Бекер.

Сприятливий клімат плюс гарний гібрид — вийде світовий рекорд
Читати по темі

Доктор Ханс-Хеннінг Фосс, селекціонер компанії KWS запевняє, завдяки досягненнями сучасної селекції, аграрії можуть отримувати навіть більше 200 т/га, навіть 200 т/га, додаючи, що KWS має на ринку і в реєстрації гібриди цукрових буряків із ще більшим потенціалом. Але важливішим для KWS є гарантування врожаїв за несприятливих та мінливих умов.

«70% площ під цукровими буряками у Чилі вимагають гібридів із дуже високою стійкістю до ризоктонії чи склеротіуму. Гібрид МАГНОЛІЯ, що був зареєстрований у 2005 році і мав подвійну стійкість (до ризоктонії та склеротинії) та непогану толерантність до церкоспорозу, заклав фундамент виживання чилійської цукрової промисловості», — каже експерт.

Кліматичні умови у Чилі є майже ідеальними для вирощування цукрових буряків. Розуміючи це, чилійська цукрова промисловість очікує, що цукрові буряки надаватимуть ще більший потенціал і досягатимуть рівня 200 т/га. Але щоб зробити це реальністю, селекціонерам треба невпинно працювати. Для підвищення чи збереження врожайності цукрові буряки мають бути стійкими до таких хвороб, як ризоктонія ти склеротинія.

Наступного року у планах чилійських аграріїв, встановити новий світовий рекорд по урожайності цукрових буряків.