20 листопада 2017, 12:12, Урожай

Зібрано 92% урожаю цукрових буряків

Більше половини усіх цукрових буряків зібрали у Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Полтавській областях, повідомляє ukrsugar.com.

Вінниччина знову є беззаперечним лідером за обсягами вирощування коренеплодів — валовий збір вже наближається до позначки 2,5 млн тонн. За лідером слідують Хмельниччина — 1,8 млн тонн, за нею — Полтавщина та Тернопільщина із валовим збором по 1,4 млн тонн.

«Кампанія по збору «солодких» коренів цього року проходить жвавіше, адже на аналогічну дату минулого року було викопано на 6% менше. Всього накопано 13,05 млн. тонн цукрових буряків, за середньої урожайності 45,2 т/га. У порівнянні з минулим роком урожайність цукрових буряків зменшилась на 2,6 т/га (5%)», — розповідає Василь Долінський, аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор».

При цьому, найвищу урожайність «солодких коренів» зафіксовано на Херсонщині , де дощувальні зрошувальні машини забезпечили 73,9 т/га цукрових буряків. Найкращі результати без зрошення отримали господарства в Львівській, Тернопільській, Хмельницькій областях — 54,0-57,0 т/га у заліковій вазі. Найгірші результати показали Харківська, Сумська, Кіровоградська, Полтавська області — 35,0-39,0 т/га.

Нагадаємо, за прогнозами асоціації, валовий збір цукрових буряків досягне 13,8-14,0 млн тонн.