30 жовтня 2017, 10:51, Україна

Садити фруктові дерева краще восени

За зиму дерева встигнуть вкоренитися, весною швидко підуть у ріст, менше хворітимуть та швидше плодоноситимуть, повідомляє molbuk.ua.

«В осінній період можна садити практично всі фруктові дерева: яблуні, груші, вишні, черешні, сливи, абрикоси, персики. Весною зазвичай доводиться садити в суху землю, тому саджанці інколи не встигають прижитися або втрачають в рості до 30 сантиметрів. Якщо дерева посадити зараз, то їх поллють осінні дощі, а потім вкриють сніги. До весни саджанець встигне гарно прижитися, почне швидко рости. Він загартується, стане менш вразливим до зимового підмерзання та хвороб. Може навіть зацвісти весною і плодоносити. Плоди дерев, висаджених восени, зазвичай більші та соковитіші», — розповідає Данило Павлюк.

Родина садівника уже десятки років займається садівництвом та розведенням саджанців плодових дерев і кущів. Сади Данила Павлюка займають понад 3 га площ, також садівник має власний розплідник саджанців.

Фахівець радить обирати морозостійкі саджанці, витривалі багаторічники, адаптовані до конкретної місцевості та кислотності ґрунту.