20 жовтня 2017, 09:49, ЗЗР

Зміни клімату змушують виробників ЗЗР створювати нові препарати та боротись з підробками

«Клімат змінюється і ми змушені під нього підлаштовуватися. Погодні умови впливають, у першу чергу, на розвиток бур’янів та хвороб. Якщо розглядати хвороби, то за 2 роки в нас вийшло 4 нових фунгіциди. Також з’явилось 5 нових гербіцидів. Оскільки зросли площі під соєю, цього року випустили гербіцид Флагман Екстра. Він чудово зарекомендував себе в умовах цього року», — розповідає Євген Семененко.

Євген Семененко: Контрафактні ЗЗР можна купити на будь-якому київському ринку
Читати по темі

За словами Євгена Семенченко, цьогоріч було випущено невелику партію та реалізовано в господарствах для проби.

Щодо найпопулярніших продуктів компанії можна виділити фунгіцид Дезарал Екстра. За словами директора UKRAVIT, за останні роки попит на продукт зріс у рази.

«Із 130-ти важко відзначити якийсь один продукт. Три роки тому ми почали випускати фунгіцид Дезарал Екстра. За цей час обсяги продажів зросли в 4 рази. Окрім нього є маса продуктів, що користуються попитом.. Серед фунгіцидів найбільш популярні АяксАкула і Капітал. Усі у захваті від протруйника Рекорд Квадро. Найдешевше протруювання та тривалий захист пшениці від хвороб і шкідників», — додає Євген Семененко.

Разом з тим, сьогодні на ринку ЗЗР присутня велика кількість фальсифікованих препаратів, які можуть не тільки не дати очікуваного ефекту, але й завдати шкоди культурам. Підробляють переважно препарати закордонних компанії, адже вони коштують дорожче. Разом з тим, придбати фальсифітак можна на будь якому промисловому ринку.

За словами директора ГК UKRAVIT, для зменшення кількості підробок необхідно відновити ліцензування на реалізацію ЗЗР.

«По-перше, потрібно, щоб наші органи співпрацювали з компаніями дистриб’юторами, імпортерами, виробниками. По-друге, сьогодні скасовано ліцензування на реалізацію засобів захисту рослин. У результаті торгують усі, хто схоче. Хоча усі регламентні документи, потрібні стосовно складів, перевезень та ін., залишились. Якщо ліцензія буде коштувати хоча б $500 тис., це одразу відсіє компанії-пустишки. Після цього ринок став би набагато чистішим», — додає Євген Семененко.