17 жовтня 2017, 19:11, Насіння

SESVanderHave окреслила сучасні напрямки роботи у селекції цукрових буряків

Про основні ключові аспекти роботи компанії, розповів Василь Козій, спеціаліст із насіння ТОВ «Сесвандерхаве Україна». Він окреслив 5 основних напрямів, у яких наразі триває селекційна робота у SESVanderHave.

Перше — це вдосконалення самої культури. Йдеться про підвищення врожайності та цукристості. Тут основним показником виступає збирання цукру з одиниці гектару.

Другий напрям — чистота продукту. Іншими словами, працюють над тим, щоб під час збирання на коренеплоді залишалося якомога менше ґрунту, щоби не везти зайву вагу на переробку і потім менше було мороки з відмиванням буряків.

Третій напрям — стійкість до хвороб. Як відомо, усі наявні гібриди селекції SESVanderHave високостійкі до такої хвороби, як ризоманія і розроблені за так званою «тандем-технологією». І останнім часом компанія пропонує саме такі гібриди. Це технологія з використанням подвійних носіїв стійкості до однієї чи кількох хвороб, зокрема, тієї ж ризоманії, нематод або хвороб коренеплодів.

Четвертий напрям — екологічна пластичність. Це означає, що гібрид абсолютно продуктивно себе показує, незалежно від того, чи це північні умови (наприклад, у Фінляндії), чи південні (Індія або африканські країни).

П’ятий напрям — висока якість насіння. Зокрема, намагання досягти 100% чистоти і схожості не через відбирання кращого насіння на заводах, а завдяки «природним» якостям насіннєвого матеріалу.

Гнучкі технології для виробників цукрових буряків
Читати по темі

На українському ринку компанія завоювала авторитет постачальника надійного та якісного насіння цукрових буряків. Наявність власного насіннєвого заводу в Україні — додатковий плюс. Оскільки це дає можливість створювати насіннєвий матеріал, який найкраще підійде українським аграріям.

На сьогоднішній день в асортименті компанії налічується понад 25 гібридів саме для українських аграріїв, разом з тим наявність лабораторій та випробувальних полігонів дозволяє SESVanderHave працювати над створенням інакших селекційних новинок.