13 жовтня 2017, 16:00, Урожай

Дев'ять років поспіль за технологією no-till на півдні успішно вирощують олійні культури

Гості з США разом з Наталією Діденко, старшим науковим співробітник Інституту водних проблем і меліорації НААН та Миколою Малярчуком, науковим співробітником Інституту зрошуваного землеробства НААН відвідали ФГ «Росток» (Верхньорогачицький район, Херсонська область) де дізнались як за технологією no-till уже дев’ятий рік поспіль вирощують олійні культури, повідомляє pik.ua.

Цього року у фермерському господарстві було 370 га озимої пшениці. Зібрали з них 1,56 тис. тонн зерна, з переднім показником врожайності 4,22 т/га.

Зараз у господарстві підбивають остаточні підсумки по вирощуванню льону. Його зібрано з площі 100 га. А незабаром і до збирання соняшнику та сорго черга дійде. Соняшник вирощено на 400 га, сорго – 150.

Учасники зустрічі також оглянули і поле, засіяне гірчицею. Її використали як покривну культуру. Незабаром це поле буде засіяне озимою пшеницею. Звісно, без ніякої оранки чи якогось іншого обробітку ґрунту.

Зараз влада району спільно з інвесторами проекту працює над тим, щоб створити в районі (на території Ушкальської сільської ради) виробничо-логістичний центр по переробці сировинної сільгосппродукції.  Про це гостям розповів Віталій Биков перший заступник голови РДА.