4 жовтня 2017, 22:15, Україна

МХП запускає акселератор Аграрних інновацій спільно з Radar Tech

Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на інформацію однієї із співзасновників Radar Tech Юлії Порошенко, яку вона озвучила на фіналі корпоративного телеком-акселератора 2.0 Radar Tech, який реалізовується за підтримки «Київстар».

«Задумуючи розробку Radar Tech, ми мали на меті створити технологічний кластер, який буде об’єднувати галузеві акселератори. Сьогодні я рада анонсувати, що ми запускаємо новий акселерат аграрних інновацій. Нашим партнером у цьому проекті є компанія «Миронівський хлібопродукт». Є стереотип, що аграрна галузь не дуже сучасна і не любить інновацій. Ми хочемо заперечити цей міф, пропонуючи наш новий проект. Є багато країн, які не володіють земельними ресурсами, у них погані погодні умови, але вони стали лідерами на ринку продовольства. І сталося це завдяки впровадженню сучасних інновацій. Я зараз маю на увазі країни, як Ізраїль, Норвегія, Нідерланди, Ісландія. Уявіть, яких результатів ми зможемо досягти в Україні, за умов, якщо інноваційність буде інтегрована у галузь», зазначила вона у виступі. 

За її словами, МХП вибрали не випадково.

«Я рада, що ми працюємо із МХП ще й тому, що це вертикально-інтегрований холдинг із повним циклом виробництва. Таким чином, у нас буде широкий спектр застосування наших інновацій. У недалекому майбутньому, маючи телефон, людина зможе керувати фермою, вимірювати вологість землі, стан поля. Якщо не боятися впроваджувати щось нове, це стане реальністю. Ми відберемо 25 команд, які претендуватимуть на акселерацію. Із них ми виберемо 10, які підуть на повноцінну акселерацію. Переможці матимуть змогу співпрацювати із компанією МХП», пояснила вона деталі проекту.

 

За словами представника від компанії МХП Ксенії Прожогіної, компанія має дві мети участі в проекті.

«Перша інновації швидше народжуються у стартапах, ніж у корпораціях. Але в останніх є всі ресурси для того, щоб сприяти розвитку нових продуктів. Ми крупні і трохи повільні в плані змін. Але рішення підтримати цей динамічний інноваційний проект прийняли негайно. Друга ідея ми, інтегрально-вертикальний холдинг, хочемо, щоб подібні проекти не лише тут створювалися, а й сприяли тому, щоб наша українська талановита молодь залишалася в Україні, ставши частиною цих стартапів. Тому ми готові інвестувати», пояснила вона.