2 жовтня 2017, 11:40, Добрива

На Херсонщині відкрили завод з виробництва нано-добрив

30 вересня у місті Гола Пристань на Херсонщині в рамках десятого Міжнародного економічного форуму «Таврійські горизонти» відбулося офіційне відкриття наукового підприємства «5 ELEMENT», повідомляє Херсонська ОДА.

У ході заходу, Володимир Білий, генеральний директор «5 ELEMENT» виразив подяку Георгію Голіку, заступнику з наукової роботи, який за десять років досліджень створив близько 50 препаратів, 150 комбінацій.

«Я з гордістю хочу сказати, що ми сьогодні дійсно відкриваємо національного виробника мікродобрив, тому що це розробка українського вченого, все це зроблено на українській землі», — повідомив Володимир Білий.

У ході відкриття присутнім продемонстрували наукову лабораторію, промисловий цех та ефективність дії нано-добрив на рослинах в дослідній теплиці.

Наразі підприємство уклало домовленості про співпрацю з Литвою, Словаччино, Чехією, Кіпром, Алжиром, Єгиптом, Суданом та іншими країнами.

Мікродобрива, виготовлені підприємством — це біологічно активні добрива, з високою швидкістю проникнення  в клітини рослин, які підвищують на 20-50 % врожайність, а також товарний вигляд і якість агропродукції.