26 вересня 2017, 13:04, ЗЗР

З початком посівної на ринку ЗЗР зустрічається дедалі більше шахраїв

Сьогодні купити засіб захисту рослин — далеко не панацея. Потрібен постачальник, якому є чим ризикувати, який володіє власними активами, і надає не препарати, а рішення.

«Якщо ви купуєте дешевий імпортний препарат, то можливі нюанси. Особливо якщо незрозуміло, де і як він зроблений. Уявімо, що ви купили дешеву продукцію якоїсь маловідомої компанії, а вона або не спрацювала. Компенсації від подібних «компаній-метеликів» в такому випадку чекати не доводиться», — розповідає Віталій Ільченко.

Віталій Ільченко: Вибирайте постачальника ЗЗР, якому є чим ризикувати
Читати по темі

Сьогодні на ринку ЗЗР відбувається глобалізація компаній: великі — поглинають менших, великі — об'єднуються. Прикладом є злиття Bayer і Monsanto, ChemChina і Syngenta.

Впливає на ситуацію також зміна законодавства в Україні. Не всі можуть переорієнтуватися на нові стандарти. Великі компанії монополізують ринки і підвищують ціну. Меншим компаніям у цьому випадку працювати складніше, разом з тим постачальники сировини все більше переходять на передоплаті умови.

Наслідком цього, на думку Віталія Ільченка, стане зростання обсягів підробок.

«Всякого роду «схемщики» будуть купувати офіційну продукцію відомих компаній-виробників ЗЗР і розбавляти її з водою, різного роду розчинниками і наповнювачами. У кращому випадку такі «препарати» нічого не зіпсують, в гіршому — знищать урожай. Звичайно, вони будуть продаватися дуже дешево і в основному через приватних підприємців або за готівку, щоб не можна було відстежити джерело походження», — наголошує власник групи компаній UKRAVIT. 

При виборі ЗЗР важливо не потрапити в капкан таких шахраїв, а працювати з перевіреними компаніями, які довго працюють на ринку і мають власне виробництво або активи.

Нагадаємо, на ринку ЗЗР частка групи компаній UKRAVIT на сьогодні становить близько 7%, проте за словами власника, у планах компанії зайняти до третини ринку ЗЗР.

«Наразі UKRAVIT займає близько 7% ринку ЗЗР, але в цьому році йдемо на збільшення. Думаю, до кінця 2017 року вийдемо на 9%. В цілому плануємо через кілька років зайняти 25-30% ринку. У нашому арсеналі 135 продуктів. Під кожну культуру пропонуємо кілька технологій захисту, за які несемо відповідальність. Нам є чим відповідати — UKRAVIT має свої виробничі, складські потужності та науково-дослідний центр», — додає Віталій Ільченко.

{playBuzz:data-embed-by="fd142086-4e92-415d-903c-d8d7878b11f6" data-item="9bd95e07-4bac-4e9a-9c4c-fc264ee66f56" data-recommend="false" data-game-info="false" data-comments="false" data-shares="false" data-version="2" }