25 вересня 2017, 11:51, Урожай

Урожай волоських горіхів буде майже вдвічі більшим, ніж минулорічний

Прогнози стосовно цьогорічного урожаю волоського горіху озвучив Сергій Гвоздик, генеральний директор компанії «Хорус Груп», повідомляє ukragroconsult.com.

«Дефіциту волоського горіха в шкаралупі і з ядром на внутрішньому ринку такого, як в минулому році, не буде. Всі чекають завищену ціну на початку сезону і поступову її стабілізації до кінця календарного року. А, можливо, навіть невелике падіння до кінця року», — повідомляє Сергій Гвоздик.

Нагадаємо, завдяки державній підтримці комерційних виробників волоських горіхів, яка відновилася з 2017 році, очікується, що в цьому сезоні загальна площа садів виросте до 16,2 тис. га.

Актуальною на сьогодні стає тенденція переходу селян від архаїчних форм виробництва волоських горіхів до високоефективних промисловим формам виробництва з використанням високопродуктивних сортів волоських горіхів, штучного зрошення і сучасних агротехнічних технологій.

Згідно з даними галузі, деякі виробники вже розширили комерційні плантації до 500-600 га. Разом з тим, вартість підготовки одного гектара комерційних садів волоських горіхів складає 1,2-1,8 тис. доларів.