6 вересня 2017, 16:13, Технології

Вирощування під поливом здатне вдвічі збільшити урожайність основних культур

Наприклад, дистриб’ютори Valley® Irrigation зазначають, що при зрошенні урожай цукрових буряків збільшується в 1,5-2 рази.

«Підвищення ефективності сільгоспвиробництва відбувається на підставі правильного розрахунку (підбору) зрошувальних машин для конкретних агрокліматичних умов господарства та вирощуваних культур, а також подальшої технології їхнього вирощування. При застосуванні зрошувальної техніки  Valley можна отримати збільшення урожайності на картоплі в 1,5-2 рази, на сої в 2,5 рази, на кукурудзі в 3-3,5 рази, на озимій пшениці — в 2 рази», — зазначає менеджер проектів із впровадження систем  Valley Василь Бабицький.

Нове ж обладнання для поливу в залежності від вирощуваних культур та зайнятих ними площ може окупитися вже за перший сезон експлуатації. А у випадку використання іригаційної техніки на посівах кукурудзи та сої окупність може зайняти максимум 2-3 роки.

«Зазвичай придбання зрошувальних машин може окупитись впродовж наступних 2-5 років. Для картоплі термін окупності складає 2 роки, для кукурудзи 3-4 роки, для цукрових буряків 2 роки», — додає Василь Бабицький.

Самі аграрії також відзначають високий потенціал застосування всіх видів зрошування. До того ж кліматичні умови останніх років засвідчили, що якісне зрошення в Україні буде дуже доречним.