4 вересня 2017, 16:00, Україна

На Херсонщині зафіксовано новий аграрний рекорд України

Про це повідомляє ТСН. Рекорд було встановлено незважаючи на несприятливі погодні умови. Адже через спеку у серпні аграрії південних регіонів зазнали значних збитків.

Помідори-рекордсмени виростив фермер Генічеського району Тимур Алієв. Працював разом з консультантами, вважає, що вдало підібрав і сорт томатів, Пьєтраросса, і добрива. Незважаючи на те, що на полях Херсонщини у багатьох фермерів через спеку помідори просто «спеклись», він зміг отримати рекордний урожай.

З одного куща зібрали 165 помідорів загальною вагою 8,4 кг. У середньому ж кожен кущ дав по 130 плодів загальною вагою близько 6 кг. Рахували і стиглі помідори, і зелені. Окрім того, томати перевірили на вміст нітратів. Висновок лабораторії: вміст знаходиться у межах норми.

«Просто дивина, що один такий кущ зміг витримати таку кількість плодів. Бачимо, що українські агрономи можуть здивувати не лише Україну, але й весь світ», — говорить представник Книги рекордів України Лана Вєтрова.

Помідори з кущів-рекордсменів розсортують та продадуть на ринках України. Новий рекорд вже внесено у розділ «Наука та технології».