1 вересня 2017, 15:00, Урожай

Агрономи Вінниччини розповіли про перші результати збирання урожаю цукрових буряків

Людима Онуфрієнко, головний агроном ТОВ «Агрокомплекс Зелена долина» розповідає, збирання цукрових буряків у господарстві тільки розпочалось. Незважаючи на посуху та малу кількість опадів, урожайність та цукристістю культури у господарстві відмінна.

«Першим урожаєм ми задоволені, цукристість 18%, буряк зібрали з 286 га площ, наразі врожайність 40 т/га. Почили збирати середньоранні гідриди, попередній аналіз показав — посіви технічно стиглі тому ми не чекали декілька днів тому почали копати. Завершити плануємо до кінця другої декади листопада, адже ґрунти у нас складні і до дощів потрібно усе встигнути. Цього сезону під культурою маємо 6,0 тис. га, на 200 га більше аніж роком раніше. Незважаючи на те, що опадів цьогоріч катастрофічно мало, середню урожайність прогнозуємо на рівні 45-46 т/га», — розповідає Людмила Онуфрієнко

Віктор Марценюк, головний агроном ТОВ «Велика перемога» розповідає, збирати урожай у господарстві орієнтовно розпочнуть через тиждень, розраховують на показник 50 т/га.

«Під буряками у нас не багато площ, 900 га, останнє обстеження показало,  посіви в середньому стані, через тиждень-півтора розпочнемо копати. За попередніми прогнозами плануємо отримати по 50 т/га. Звичайно цьогоріч корективи вносили весняні заморозки та літня спека. Усе що від нас залежало ми зробили, поширення хвороб та шкідників повсякчас контролювали», — повідомляє Віктор Марценюк.

Детальніше за ходом збирання урожаю пізніх культур дізнавайтесь з інтерактивної карти «Урожай Онлайн 2017».