Сьогодні, 13:30 Урожай

Мінус урожайність, плюс економія на сушінні: в Агротрейд завершили жнива сої та соняшнику

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Ми отримали високу, як для цих умов, врожайність соняшнику — і на Чернігівщині, і на Сумщині. У Харківській області працювати було набагато складніше, бо там взагалі не було опадів. Крім того, це «умовно безпечна» територія, через що ми були обмежені в можливості проводити деякі агрооперації. Урожайність залежала від технології вирощування: на полях, де ми сіяли з довгою ротацією та оптимальним попередником, вона була висока, і, навпаки, з короткою ротацією та не найкращим попередником  – урожайність була нижча. Соя, на жаль, потрапила під посуху по всіх підприємствах. Технологія вирощування, яку ми застосовували, була така ж, як і минулого року. Але тоді врожайність сої була висока – понад 3,5 т/га. Цього року ця технологія також відпрацювала, як і повинна була, але без опадів досягти високої врожайності не вдалось», — розповів директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Читати по темі: Кукурудза повертається? Зростання ціни зі 145 до 193 $/т за сезон

Водночас через спекотне літо зерно надходить на елеватори компанії вже абсолютно сухим та не потребує доробки. Завдяки цьому в агровиробників значно знизилися витрати на сушіння, що покращує економічну складову в їхній роботі.

В компанії, з огляду на цьогорічну посуху, не планують змінювати технологію вирощування, проте Група АГРОТРЕЙД розглядатиме можливість інвестувати у вологозберігальні технології.

Нагадаємо, цього сезону соняшник у компанії займав 12,4 тис. гектарів. Соя — понад 8,1 тис. гектарів.

 

Олена Басанець, SuperAgronom.com