Сьогодні, 16:27 Посівна

В Україні планується засіяти від 4,5 до 5 млн га озимими культурами

Про це повідомив Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради, пише weukraine.tv.

«Цей показник буде трохи більший, ніж минулого сезону. Тому що багато товаровиробників втратили перспективу заробітку на ярих культурах, вони будуть збільшувати посіви саме озимої пшениці чи озимого ріпаку. В наступному сезоні показники пшениці можуть бути навіть кращі, ніж в цьому сезоні, — зазначив Марчук.

Попри складні погодні умови та посуху, яка охопила близько 70% територій, запланованих під озимі культури, аграрії все ж мають намір засіяти значні площі.

«Незважаючи на погодні умови та на проблему з посухою. Коли порядка 70% території, яка мала бути під посів озимих культур, знаходиться в важкому стані, через відсутність опадів. Але все одно в цьому сезоні плануємо збільшувати прогнози, — заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

У свою чергу, заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький зазначив, що діапазон від 4,5 млн га до 5 млн га залишається актуальним. Втім, все залежатиме від погодних факторів. Він висловив сподівання, щоо в другій половині вересня - жовтні погода надасть змогу реалізувати ці плани.

Нагадаємо, в Україні зібрано понад 44,5 млн тонн врожаю з площі 12,5 млн га.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com