3 вересня 2024, 10:38, Насіння

Про найпопулярніші гібриди та пестициди з портфелю Хімагромаркетинг розповіли фахівці

Про це йдеться у матеріалі «Хімагромаркетингу» 30 років: Від виробника ЗЗР до постачальника ексклюзивної європейської селекції та біопрепаратів. ТОП 30 фактів про компанію» на Latifundist.com.

Зазназається, що нині — серед десятки найбільших виробників ЗЗР в Україні. За останні 10 років асортимент розширили до 20 продуктів, а станом на зараз портфоліо налічує більш ніж 130. Формули розробляють та покращують в Україні, а вже безпосередньо препарати виробляють на заводах різних країн світу. Препаратами «Хімагромаркетингу» сьогодні обробляється приблизно 15% площ земельних угідь в Україні.

Найвідоміший продукт «Хімагромаркетингу» — гербіцид Тотал (ізопропіламінна сіль гліфосату, 480 г/л). Препарат не накопичується в ґрунті і дозволяє контролювати всі багаторічні бур’яни, в тому числі такі, як пирій повзучий, осот рожевий, берізку польову тощо. Аграрії також використовують його як десикант перед збиранням врожаю.

А ще компанія може похвалитись, що інсектицид Оперкот Акро винайшли науковці «Хімагромаркетингу».

«Такі діючі речовини, як імідаклоприд та лямбда-цигалотрин, окремо одна від одної давно використовувались на ринку. А потім фахівці науково-інноваційного департаменту їх об'єднали та винайшли новий інсектицид Оперкот Акро, аналоги якого почали випускати інші компанії», — кажуть в компанії.

Читати також: Система захисту сочевиці: досвід успішного захисту в умовах 2024 року

Зазначається також, що з 2008 року «Хімагромаркетинг» співпрацює з одними з найстаріших та найпотужніших селекційних установ Європи. Це Сегедський Інститут зернового господарства GabonaKutato та Угорська Академія наук у м. Мартонвашер. Їхні гібриди культивуються по всьому світу. Компанія має у портфоліо 17 сортів та гібридів соняшнику, кукурудзи та ріпаку. Насіння вирощується в Угорщині. Там же воно доробляється на насіннєвих заводах Marton Genetics та Gabonakutato.

Хоча в останні два роки попит на насіння європейської селекції значно зменшився, однак компанія продає від 1,5 до 2 тис. посівних одиниць кукурудзи та озимого ріпаку. Покупцями є середні агропідприємства, які, один раз спробувавши гібриди, потім переходять на них.

«Зокрема, у портфоліо компанії налічується 5 сортів озимого ріпаку, фаворитом серед них в українських аграріїв є Габріелла. А все тому, що сорт має відмінну пристосованість до різних кліматичних умов та стабільно високу врожайність», — йдеться у матеріалі.

Також у портфоліо 12 гібридів кукурудзи. Тут фаворитами є: середньостиглий МВ 204 та середньоранні МВ 270 і МВ 214, бо мають високі показники врожайності. Хоча в останні роки вибір аграріїв падає більше на середньоранні гібриди МВ ТС 277, ГКТ 3213, ГКТ 211, ГКТ 288 та ранньостиглий МВ 170, які швидко втрачають вологу при дозріванні.

Свій 31-й рік роботи «Хімагромаркетинг» розпочинає з ребрендингу. Відтепер компанія працюватиме під брендом Himagro M.

«Проведення ребрендингу це не тільки про оновлення кольорової гами чи назви. У першу чергу це внутрішні зміни: переформатування думок та їх вектору, переосмислення щодо модернізованих заходів, спрямованих на захист довкілля», — розповідають у компанії.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com