1 липня 2024, 09:00, Урожай

В МХП на Вінничині жнива 2024 стартували на 2 тижні раніше

 
Активна фаза жнив припаде на першу половину липня, коли розпочуть масове збирання ранніх зернових та ріпаку.
Як зазначається у повідомленні, під час збиральної кампанії працює техніка, яка обладнана елементами точного землеробства, а саме з використанням картографування врожайності. 
Комбайни з таким обладнанням в компанії використовують вже другий рік поспіль, адже воно дозволяє моніторити в реальному часі врожайність та дає можливість у майбутньому застосувати диференційовану систему живлення та посіву.
«Цьогоріч жнива розпочали значно раніше, ніж минулого року, коли в цей час ми лише готувалися до збору врожаю, то нині комбайни вже в полі. Посушлива погода стала причиною раннього старту, однак ми до цього готові. Логічно, що збиральна кампанія розпочалась у південних районах, поступового естафету жнив перехоплять й інші підприємства. Робимо все, аби підтримувати продовольчу безпеку країни», — каже Сергій Доброгорський, заступник головного виконавчого директора компанії МХП з агробізнесу. 
 
Старт збиральної кампанії в МХП розпочався з Вінницького Хабу.
«Ранні жнива не застали нас зненацька. Наші фахівці доглядають за культурами від посіву до збору, тому ми передбачили можливість таких кліматичних особливостей. Тож техніку та приміщення для зберігання збіжжя підготували, фахівці пройшли спеціальне навчання ще взимку. Нині спостерігаємо за дозріванням культур раннньої групи зернових. Після «МХП-Агрокряж» естафету збору врожаю переймуть інші регіони Хабу, — зазначає Володимир Прокопчук, директор Вінницького Хабу МХП. 
Алла Гусарова, SuperAgronom.com