8 грудня 2016, 11:46, Урожай

В Миколаївській області цукровий буряк дає прибуток в 65 тис. з гектара

Про досвід вирощування гібриду розповідає Олександр Кучай, головний агроном «Деметра Агро Миколаїв» в матеріалі журналу «Зерно».

— Врожайність говорить сама за себе — щойно ось заміряли й отримали показник майже 120 тонн з гектара. Перед тим зафіксували показник 132 тонни. Середня вага одного коренеплоду в нас становить понад 1700 г, — ділиться враженнями Олександр Кучай.

Раніше в його господарстві переважно вирощували овочі на крапельному зрошенні: цибулю, помідори тощо. Проте рентабельність овочевих культур суттєво впала через закриття російського ринку і низьку купівельну спроможність місцевого населення. Тому вирішили спробувати вирощувати цукровий буряк.

Запорукою успіху Олександр Кучай вважає правильно підібраний гібрид та дотримання технології його вирощування, рекомендованої виробником насіння.

— Ми намагаємося дати рослині повний набір макро- та мікроелементів. Вносили різні добрива, зокрема сульфат магнію, боровмісні добрива, ортофосфорну кислоту та інші. Наша перевага ще й в тому, що ми маємо змогу підживляти посіви вже розчиненою у воді діючою речовиною. Так само ретельно ставимося до обробок рослин препаратами. Наприклад, якщо бачимо, що завтра буде дощ і виникне загроза розвитку захворювань (волога на листках плюс висока температура), відразу ж провадимо профілактичне обприскування, — розповідає головний агроном «Деметра Агро Миколаїв».