17 серпня 2017, 12:30, Урожай

Обробка посівів пшениці призвела до знищення урожаю рису​

На шести чеках господарства «АГРО-Тріус» (Каланчацький район Херсонська область) агрономи помітили масову загибель посівів рису. Листя рослин пожовкли і погоріли під дією невідомої хімічної речовини. Коріння не постраждали, тому агрономи прийшли висновку, що отрута потрапила на рис з повітря, повідомляє favoritekherson.co.

Місцеві розповідають, що кілька днів поспіль, з 10 по 15 червня, вранці, над полями господарства неодноразово пролітав літак АН-2 жовто-блакитного кольору.

Як виявилось, у районі є тільки два таких літака і обидва належать інакшому агропідприємству — ТОВ «Таврида-ПЛЮС». Це товариство займається вирощуванням пшениці і його поля межують з рисовими чеками «АГРО-Тріус». Встановлено, що в зазначені дні за допомогою авіатехніки господарство проводило десикацію посівів пшениці.

В результаті необачних дій працівників господарства «Таврида-ПЛЮС» сусіднє агропідприємство втратило урожай рису.

За фактом масового знищення рисових посівів поліція відкрила кримінальне провадження за статтею ч. 2 ст. 194 КК України — умисне знищення майна в особливо великих розмірах, карається позбавленням волі від трьох до десяти років.