17 серпня 2017, 08:30, Україна

Вогонь продовжує нищити урожай та техніку

Інформацію щодо пожеж надають Головні Управління ДСНС у областях.

15 серпня поблизу села Зіньки (Білогірський район Хмельницька область) вогонь знищив 4,8 га посівів озимої пшениці. Вогнеборцям вдалося приборкати стихію, проте втрат урожаю запобігти не вдалось. Рятувальники підозрюють підпал.

Від вогню у господарствах страждають не тільки поля, але й техніка. Так 12 серпня, у Миколаївській області внаслідок пожежі постраждало місцеве господарство «Нива Весняне». При спробі приборкати пожежу, яка утворилася на полях господарства вщент згоріла частина автопарку. Як наслідок, господарство зазнало збитків на 250 тис. доларів. При спробі вберегти посіви від вогню серйозних опіків зазнав один з працівників господарства. 

Горіли поля та техніка і на Житомирщині. У Малинівському районі внаслідок самозагорання зернозбирального комбайну вогонь вщент знищив техніку, яка саме обмолочувала посіви зернових. Вже по прибуттю на місце події вогнеборці встановили, що полум’я від комбайну перекинулось на посіви жита. Спільними зусиллями бійців ДСНС та залучених до ліквідації пожежі працівників лісгоспу і сільгосппідприємства пожежу вдалося локалізувати, проте вогонь встиг знищити техніку та 3,5 га посівів жита.

Екстремальна спека, яка останні два тижні панувала на території України спричинила численні випадки загорання полів та техніки. Головне Управління ДСНС України застерігає сільгоспвиробників дотримуватись усіх правил протипожежної безпеки, виходити у поля з вогнегасниками, слідкувати за технічним станом зернозбиральної техніки, що запобігти виникненню осередків займання, що в подальшому може призвести до втрат урожаю.