26 лютого 2024, 13:29, ЗЗР

Підтримка аграріїв: Суффле Агро Україна розширила програму Разом на гербіцидний захист

Як зазначив Орест Брилінський, керівник Центрального регіону «Суффле Агро Україна», програма підтримки по фунгіцидній групі отримала дуже багато позитивних відгуків від виробників. Вона триватиме до кінця цього місяця і станом на 20 лютого нею вже скористались 697 господарств із різних регіонів України.

«Фунгіциди завжди займають одну з найзатратніших частин у процесі виробництва. Щоб допомогти нашим аграріям оптимізувати витрати, було зроблено фокус саме на цю групу і відповідно на продукти з діючими речовинами, які мають досить широкий спектр застосування — як на зернових, так і на олійних культурах. І вже на початок цього тижня 697 с/г виробників скористалися програмою підтримки «Разом». Проте, до кінця місяця ще є можливість приєднатися, і ми гарантуємо, що зробимо все можливе, щоб забезпечити аграріїв, які вирішать скористатися програмою по фунгіцидах. Ми постійно знаходимось на зв’язку з фермерами і бачимо, що відбувається на західних кордонах, які проблеми з логістикою та на скільки вцілому складна ситуація із реалізацією та експортом с/г продукції. Зернова група для більшості виробників цього року взагалі нерентабельна. Відповідно прогнозується зменшення посівів кукурудзи, яка є однієї з ключових наших культур. У зв’язку з цим, компанія прийняла важливе рішення розширити допомогу нашим аграріям також і на гербіцидний захист кукурудзи. Програма, як і раніше, доступна для с/г виробників з усіх куточків нашої країни», — наголосив Орест Брилінський.

Тож із 19 лютого вітчизняні виробники мають можливість захистити майбутні посіви кукурудзи від бур’янів за допомогою якісних гербіцидів на основі найпоширеніших діючих речовин лишень за 2,95 $/га.

«Таких пропозицій на ринку фактично більше немає. Це символічна вартість, і ми розуміємо, що таким чином підтримуємо українського виробника у важкий для всіх нас час. Це невелика інвестиція в нашу Перемогу, оскільки аграрний сектор є одним із найважливіших для економіки країни, займаючи близько 10% загального ВВП. Без підтримки сільського господарства і фермерів перемогти у цій війні буде надзвичайно складно», — пояснив фахівець.

За його словами, програма стосується продуктів з діючими речовинами нікосульфурон та дикамба, що мають широкий спектр дії та дозволяють використовувати низьку норму витрати.

Програма по гербіцидах триватиме до 31 березня і компанія Суффле Агро Україна зобов’язується забезпечити усіх її учасників необхідною кількістю продуктів на розраховану ефективну норму внесення, вартість якої становитиме заявлені 2,95 $/га.

Основна умова, за словами Ореста Брилінського, — наявність офіційно зареєстрованої в обробітку землі.

До слова, програма «Разом» по фунгіцидах ще триватиме до кінця лютого, тож можна встигнути скористатися нею і забезпечити захист своїх посівів від хвороб продуктами для першої обробки лишень за 3,6 $/га.

Запити для участі у програмах та додаткові запитання можна поставити регіональним менеджерам компанії тут: https://www.soufflet-agro.com.ua/uk/kontakti.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com