20 лютого 2024, 12:22, Добрива

Ринок спеціальних добрив у світі зростає і за 8 років перевищить $44,7 мільярда

Про це повідомляє Agro Pages. Як зазначається, така динаміка зростання свідчить про зміну парадигми в сільськогосподарській практиці в усьому світі, де фермери, для підвищення врожайності, підвищення ефективності поживних речовин і пом’якшення впливу на навколишнє середовище, дедалі частіше звертаються до спеціальних добрив.

Аналітики вважають. Що поширення спеціальних добрив посилено такими чинниками:

  • Точне землеробство та ефективність поживних речовин: впровадження методів точного землеробства стало значним рушієм для ринку спеціальних добрив. У точному землеробстві використовуються технології для оптимізації внесення добрив, гарантуючи, що культури отримають потрібні поживні речовини в потрібний час і в потрібній кількості. Спеціальні добрива відіграють ключову роль у цьому підході, пропонуючи форми з контрольованим вивільненням, які підвищують ефективність використання поживних речовин, зменшують вплив на навколишнє середовище та покращують загальний стан рослин.
  • Екологічна стійкість: в епоху, коли стійке сільське господарство є ключовим напрямком, спеціальні добрива вбачаються як більш екологічна альтернатива. Ці добрива призначені для мінімізації втрат поживних речовин, загальної проблеми традиційних добрив, яка може призвести до забруднення води.
  • Формули для конкретних культур: на відміну від звичайних добрив, спеціальні добрива адаптовані до конкретних потреб різних культур у поживних речовинах. Цей цілеспрямований підхід дозволяє фермерам оптимізувати використання добрив, запобігаючи надмірному внесенню та знижуючи ризик дисбалансу поживних речовин у ґрунті.
  • Сегментація ринку: Ринок спеціальних добрив диверсифікований на основі таких характеристик, як повільне вивільнення, контрольоване вивільнення та інші.

«Хоча ринок спеціальних добрив перебуває на стабільній траєкторії зростання, такі проблеми, як висока початкова вартість і потреба в навчанні фермерів щодо оптимального використання, все ще існують. Проте дослідження та розробки, ймовірно, дозволять вирішити ці проблеми, відкриваючи шлях для подальшого розширення ринку. Майбутнє ринку спеціальних добрив багатообіцяюче, оскільки інновації, такі як розумні добрива та нанотехнології, мають змінити форму галузі. Ці досягнення мають на меті ще більше підвищити доступність поживних речовин, зробивши сільське господарство не тільки більш продуктивним, а й більш стійким», — йдеться у повідомленні.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Фосфор, цинк, бор, калій для соняшника: секрети підвищення врожайності