14 лютого 2024, 12:00, Світ

Польські фермери оголосили про намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною

Про це пише RFM24, посилаючись на заяву Польська незалежна профспілка фермерів «Солідарність».

У повідомленні профспілки йдеться, що заблоковані будуть не лише прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій та морських портів.

Читайте також: Історія про болгарку. Українське зерно йде транзитом через Польщу, чому насправді протестують місцеві фермери?

Раніше, 9 лютого, «Солідарність» оголосила 30-денний загальний страйк аграріїв проти «неконтрольованого надходження товарів з України», імпортованих до Польщі, через відкриття кордонів Євросоюзом. 

«Тому 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку фермерів, ми оголошуємо, що всі протестні дії будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною та акціях протесту на місцях», — зазначили в «Солідарності».

Протестувальники закликають громадськість підтримати акцію, аргументуючи свої дії тим, що вони спрямовані на «забезпечення продовольчої безпеки країни».

Нагадаємо, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що вона відкличе законопроєкт, який мав на меті скоротити використання хімічних пестицидів у сільському господарстві.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com