6 лютого 2024, 10:30, Добрива

На українському ринку з'явилися нові формуляції рідких добрив

Серед новинок цього року нова формуляція преміальних рідких стартових добрив КВАНТУМ ДІАФАН ACTion 2.0 (7-20-4) з технологією захисту фосфору. Зі слів виробника, така формуляція підвищує ефективність добрива, особливо на лужних і кислих ґрунтах та при застосуванні у бакових сумішах з жорсткою водою. Діафан ACTion 2.0 додатково збагачено Zn у формі біодоступного комплексу (5 г/л), що забезпечує початкову потребу культур навіть за наявності гострої нестачі Zn в ґрунті.

«Застосування добрив з підвищеною ефективністю та технологіями захисту фосфору дозволяють максимально використовувати резерви фосфору з ґрунту та внесених добрив, підвищуючи ефективність засвоєння елементів та зменшуючи нераціональні втрати», — йдеться в повідомленні.

Комплексне рідке борне добриво Квантум БОР + КАЛЬЦІЙ ХЕЛАТ EDTA (В + Са) збагачене кальцієм в хелатній формі, рекомендовано для підживлення борофільних польових та плодових культур, особливо в репродуктивну фазу їх розвитку. Присутність азоту позитивно впливає на засвоєння Са рослиною.

Читати по темі: Фосфор, цинк, бор, калій для соняшника: секрети підвищення врожайності

Для підживлення культур, чутливих до нестачі цинку (кукурудза, виноград, плодово-ягідні та інші культури), компанія ТМ QUANTUM пропонує Квантум ХЕЛАТ ЦИНКУ (Zn) 100 — комплексне цинкове мікродобриво, що містить азот, фосфор та високу концентрацію цинку у хелатній формі.

Для обробки насіння та позакореневого підживлення бобових та інших культур з високою потребою у молібдені є висококонцентроване мікроелементне добриво Квантум МОЛІБДЕН + КОБАЛЬТ (СоМо). Добриво спеціально розроблене для покращення азотфіксуючої здатності бульбочкових бактерій.

Олена Басанець, SuperAgronom.com