24 січня 2024, 09:00, ЗЗР

Про помилки у захисті рослин та ситуацію з фальсифікатом ЗЗР розповів фахівець

Про це розповів Сергій Борисов, керівник хімічного напрямку та бренду DEFENDA компанії LNZ Group, в матеріалі «Сергій Борисов про ціни на ЗЗР у сезоні 2024 та до чого призводить економія на системах захисту».

За його словами, перша і найбільша така помилка — відмова від ґрунтових гербіцидів. Але ж набагато простіше внести ґрунтові гербіциди і очистити поле, ніж отримати сходи разом з бур’янами. Та і коли ти підчищаєш поле, то у тебе є час і дозу страхових гербіцидів можна зменшити, адже працює ґрунтовий гербіцид.

Друга —  відмова від фунгіцидного захисту. Ця помилка потім позначиться на врожайності та якості.

«Ми працюємо як з малими фермерами, так і з агрохолдингами. Десь 30% займають фермери із земельним банком від 200 до 5 тис. га. Ще 40% — це аграрії, які обробляють від 5 тис. до 20 тис. га. А на агрохолдинги приходиться 25-30%. Ми не просто до них доїжджаємо, а й консультуємо», — пояснив фахівець. 

При цьому, зазначає Сергій Борисов, після повномасштабного вторгнення ситуація з фальсифікацією ЗЗР на українському ринку покращилася.

«Навіть якщо ти кустарно хочеш виготовити якісь ЗЗР, тобі треба привезти діючу речовину. А зробити це можна тільки через іноземні порти. Тому фальсифікату стало менше», — зауважив він.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: 9 помилок в роботі з сільгосптехнікою, про які має знати кожен агроном